Locatie

Pensiunea Magic poate fi o locatie preferata de multi turisti pentru ca este usor de gasit, fiind situata pe drumul principal al statiunii.

 

Cum ne gasiti?

Acces Rutier

Daca sositi dinspre Timisoara la 4 Km de Mehadia se poate observa Gara Baile-Herculane pe partea dreapta. Putin dupa ce treceti de gara, incadrati-va pe partea stanga pentru a vira spre Baile Herculane. Daca sositi dinspre Craiova sau Bucuresti dupa ce treceti de Toplet la aproximativ 6-7 Km inainte de Gara Baile-Herculane, virati la dreapta.

Chiar dupa acest viraj, se afla podul peste Cerna. De la acest pod mai aveti de parcurs aproximativ 1 Km pana ce Pensiunea Magic se va profila pe margina stanga a drumului.

Acces Feroviar

Statiunea este situata pe calea ferata internationala Bucuresti – Timisoara – Budapesta. Gara Baile-Herculane este situata intre Gara Caransebes si Gara Orsova. La cerere asiguram transportul de la gara pana la pensiune, la cel mai convenabil tarif.

Acces Aerian

Cele mai apropiate aeroporturi:

  • Craiova (160 km)
  • Timisoara (170 km, aeroport international).

Baile Herculane – Pozitionare Geografica

Orasul-Statiune Baile Herculane este situat in sud-vestul Romaniei (Judetul Caras-Severin), pe Valea Cernei, intre Muntii Mehedinti in est si Muntii Cernei in vest, altitudine 160 m, 41 km nord-vest de Municipiul Drobeta – Turnu Severin (resedinta Judetului Mehedinti); 6.076 locuitori (la 1 iulie 1991).

Pentru a observa imprejurimile statiunii Baile Herculane din satelit puteti folosi serviciul RoSat.

Zona Baile Herculane vazuta din satelit

Baile Herculane este cea mai veche statiune din Romania si una dintre cele mai vechi din lume fiind cunoscuta inca de pe vremea romanilor. Prima mentiune dateaza din anul 153 e.n.

Statiunea, integrata in Parcul National Valea Cernei-Domogled, este situata in sud-vestul Romaniei (Judetul Caras-Severin), pe Valea Cernei, intre Muntii Mehedinti in est si Muntii Cernei in vest, la 41 km nord-vest de Municipiul Drobeta-Turnu Severin.

Valea Cernei in sine constituie o atractie deosebita pentru vizitatorii orasului statiune balneara Baile Herculane.

Clima

Clima are influente mediteraneaneene. Temperatura medie anuala de 14°C (in medie 22°C in iulie; in medie 1°C in ianuarie). Precipitatii anuale medii: 750 mm. Ierni blande, veri racoroase, primaveri sosite timpuriu si de scurta durata, toamne lungi. Aer puternic ionizat (2000 ioni negativi pe cm 3).


Pensiunea Magic*** – Str. Trandafirilor 72 – Baile Herculane
Tel:0736.348.885    0255.560.161

info@pensiunea-magic.ro